Om davidathome®

Jag heter David Enmark och driver davidathome® sedan 2010 tillsammans med min fru Katarina.
Jag älskar alla människor som har yrkesstolthet. Själv är jag stolt över mitt arbete med service och mat i många olika sammanhang.

2020 blev jag utvald att delta bland sveriges kockelit i TV4s “Kockarnas Kamp”. Och måste villigt erkänna – att visst är jag glad över att ha kommit trea bland dessa Guide Michelin Stjärnkockar.

Det här har jag gjort tidigare i mitt liv

Fastighetsmässan Mipim i Cannes: jag har ansvarat för mat och dryck för Stockholms monter i närmare 20 år

Pavarotti, Björn & Benny, Vadstena – Birgitta 700 år (Påven var bjuden, men kunde inte komma), Wallstar, SOK, BMW, SAAB och så vidare. Listan är lång även från privata tillställningar och stora event.

Varför så mycket av catering och event? Drev och ägde CousCous Catering med min kompanjon Nils Berg från mitten av 1990 till 2004, underbar tid. Ni som minns och fick uppleva IT-bubblan vet.

Sen lite till

Evenemangsansvarig på Stockholms Borgerskap, ansvarig när Drottningen invigde Rozeliahemmet, invigningen av Af Chapman, Bento Food, ett antal fotojobb bland annat JM, Borgarnytt och Kokbok med Ellos isterband. 
Quality Hotel Friends, där jag var med och startade upp alla restauranger i hotellet.

2010 – Fick tillstånd att bedriva Restaurang i köket - Första gästen, Jens Helmersson
2011 – och framåt 2017 ?
2018 och 2019 Monaco, mässan Lyxpack för Iggesund VIP kunder.
2020 – Covid
2020 – Medverkade i Kockarnas Kamp “stolt 3:a”
2021 – Monaco, mässan Lyxpack för Iggesund VIP kunder. Med munskydd hela tiden
2022 – 15 September, släppt en bok om davidathome “vi träffas i köket”
2022 – Monaco, mässan Lyxpack för Iggesund VIP kunder.
2023 – Har slutför thebackyard och jobbar vidare med ClosingDinner
2024 – Kommer att göra allt för att detta året ska bli ännu roligare, med mer historier.

Ord jag verkligen gillar

Nyfikenhet, helhet, positiva människor, yrkesstolthet, vilja, närvaro, och sist men inte minst, HA ROLIGT!

Matsnack i Nattsudd

Jag och Markus Ganev snackade lite mat i podden Nattsudd. Sjukt trevligt att få vara med och prata lite. Lyssna vettja!

Mer matsnack i Spännande möten

Gunnar Oesterreich kom till ön, jag bjöd på torsk med äggsås och vi snackade mat och mycket annat.