Restaurang hemma
På ön Tranholmen i Stockholm driver vi restaurang hemma ett par timmar i veckan. På fredagar serveras en fyrarättersmeny utifrån säsong och humör. Vi serverar passande viner, alkoholfria drycker och har även en liten bättre vinlista för den som vill fira extra. Våra gäster sitter runt våra köksbord (ja vi har några stycken vid det här laget), våra gäster har sitt eget bord och vi har plats för drygt 40 personer i köket.
Hemmarestaurang inspirerad av Kuba
På Kuba finns det något som kallas “paladar” och det är just restauranger hemma. Vi tyckte att konceptet verkade roligt och ville testa det hemma i Sverige. Många såg svårigheter med att driva en restaurang hemma, då regelverken i Sverige minst sagt skiljer sig från de regelverk som finns på Kuba.
Men skam den som ger sig, det visade sig att det inte var så omöjligt som många trodde, för sedan 2010 driver vi restaurang hemma på Tranholmen. Vi bor på övervåningen och bjuder in gäster till köket på nedervåningen.
Charmen med restaurang hemma
Det är något speciellt att ha restaurangen hemma hos sig själv. Som kock har jag erfarenhet av de flesta typer av restauranger och krogar, men inget går att likna vid vår restaurang i köket. Närheten till gästerna är skälet till varför vi gör det. Det är en sådan glädje att ge folk en upplevelse som de förmodligen inte har varit med om tidigare. Det blir en stämning som är svår att uppnå på en vanlig restaurang och för oss är det hela skillnaden.
Mat och menyer
Vi använder oss alltid av de bästa råvarorna som vi kan få tag i. När du kommer som gäst vill vi att du ska få en smakupplevelse. Menyerna följer säsongerna och du får veta vad som står på menyn när du slår dig ner vid vårt köksbord. Tillsammans med maten kan du välja vad du vill dricka, antingen det rekommenderade vinpaketet eller något annat från vårt ganska så breda sortiment av vin eller alkoholfritt.
Välkommen hem till oss!
Du bokar en plats runt vårt köksbord på hemsidan och sedan är du varmt välkommen hem till oss. Vi vet att det är svårt att få plats, men regelbundet släpper vi nya datum och kvällar att boka.
Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev så får du information om vilken råvara vi kommer att servera nästa period. I nyhetsbrevet kommer du också att få utvalda recept från oss, och kan laga vår mat hemma i ditt eget kök, i väntan på ditt nästa besök. (Det finns också en väntelista som du kan skriva upp dig på, så hör vi av oss om det blir lediga platser.
Closing dinner i restaurang hemma
Vi erbjuder företag att boka vår restaurang för slutna tillställningar och sällskap, det vi kallar closing dinner. Vanligtvis är detta möjligt på torsdagskvällar, om du är intresserad av att veta mer om Closing dinner är du välkommen att höra av dig till info@davidathome.se. Så kommer vi att göra allt för att ni ska få en oförglömlig kväll.