Stockholmstidningen Mitti Stockholm fick chef's table

Men hur kan man driva restaurang i sitt eget hem, var frågan. Jag svarade att det inte är svårare än att driva vanlig krog, samma krav och skyldigheter gäller. Skillnaden är att vår familj lever i restaurangen.

Det kan ju så klart göra att det blir lite trassligare ibland, och visst är det så att det blir lite svårare att transportera hit all mat och dryck som vi behöver om öns fyrhjuling är sönder eller isen precis har lagt sig. Men i övrigt är det som att driva vilken restaurang som helst. Det krävs planering och att alltid vara på tårna för varje ny kväll som närmar sig. Jag vet att jag aldrig kan slappna av och tro att jag kan det här bara för att jag nu har gjort det fler gånger än jag kan räkna. Varje kväll är unik och varje gäst ska få en lika bra upplevelse.

När Mitti Stockholm satt de vid bordet som bokstavligt talat står mitt i köket där jag lagar och lägger upp all mat. Närmare kocken än så kan man nog inte komma på någon restaurang. Vi serverade ugnsbakad torskrygg med brynt smör smaksatt med dill och pepparrot.

Föregående
Föregående

ELLE mat & vin på besök

Nästa
Nästa

Skellefteås lokaltidning på besök