Spanien på besök i restaurangen hemma på Tranholmen

Reseföretaget TEMA kom på besök och jag serverade dem en Pluma, det vill säga en fin bit från skuldran på Ibericogrisen. Ibericogrisen brukar oftast förknippas med den lufttorkade skinkan Pata Negra, som betyder den svarta foten, eftersom grisarna är svarta eller svartfläckiga. De lever fritt i bland annat i södra Spanien där det är gott om ekhagar, vilket gör att grisen äter ekollon som ger en riktigt bra smak till köttet.

Till köttet serverade jag grillade paprikor för att få en sötma till det salta köttet och för syran grillade jag citron som vi pressade över köttet. Tre smaker i en fin balans. Köttet behöver inte mer än lite salt och peppar innan det steks, nötsmakerna i det och den fina marmoreringen gör det alldeles fantastiskt gott utan att man lägger till en massa kryddor.

Fantastiskt roligt att TEMA kom på besök till vår restaurang hemma när de letade efter något genuint i Stockholm. Mitt bästa restips är att just leta efter det genuina, både vad det gäller Spanien och andra länder, för att få den bästa matupplevelsen. Försök komma bortom turistfällorna och hitta det genuina, det är då du kan bli överraskad, och hitta något oväntat och riktigt, riktigt bra.

TEMA på besök i restaurangen hemma på Tranholmen
Föregående
Föregående

En kväll med Norbert Lang och tryfflar

Nästa
Nästa

Kickarna med en restaurang hemma